Magasinet, Falun 
Nick Brandt
On This Earth A Shadow Falls Across The Ravaged Land

1 juli – 27 augusti


V. Elephant With Exploding Dust © Nick Brandt. ÖH. Lion Before Storm II © Nick Brandt. MH. Elephants walking through grass © Nick Brandt. HNH. Rangers Holding Tusks of Killed Elephants © Nick Brandt.
Sommaren 2017 visar Magasinet fotografi i världsklass. Den brittiske fotografen Nick Brandt har vigt sitt liv åt att skildra Östafrikas hotade djur, och hans djupt berörande bilder har gjort avtryck världen över. De är mäktiga, personliga, kärleksfulla och ibland obehagliga. Brandt är inte intresserad av det stereotypiska actionfyllda naturfotografiet. Han använder till exempel inte teleobjektiv, utan går så nära djuren som möjligt för att fånga deras personligheter. Och för Brandt är djuren mycket mer än bara motiv. De är de sista i sitt slag och drivkraften bakom hans arbete är att bidra till att bevara dessa djur för eftervärlden.

I anslutning till utställningen finns ett café och en aktivitetshörna för såväl yngre som äldre pysselsugna. I den lilla shopen hittar du böcker, affischer och annat med anknytning till utställningen, och även ett specialurval av samtida daladesign.
 

logo-fotografiska-black     Magasinet_logo

Tullkammaregatan 12, Falun
Öppet alla dagar 11–17
www.magasinetifalun.se
facebook.com/magasinetfalun