Galleri Svarta Gran, Borlänge 
Hållams Linnea Henriksson, 13 maj–17 juni
Anna Liljeholm, 12 augusti–16 september


V. Anna Linnea Liljeholm
H. Hållams Linnea Henriksson
Galleri Svarta Gran är det lilla galleriet med den stora samtidskonsten. Sommaren 2018 visas textil- och grafikinstallationer av högsta klass. Textilkonstnären Hållams Linnea Henrikssons Lösfynd är sommarens första utställning och bygger på en platsstudie hon genomförde som Artist-in- Residence hos Galleri Svarta Gran. Utställningen är en klassificering av textila objekt som har återfunnits utanför sitt ursprungliga sammanhang. Objekten hittas oftast ensamma eller tillsammans med andra som de inte har någon tidigare relation till, och därmed har kunskapen om dess historia gått förlorad.

Sommarens andra utställning är med konstnären Anna Linnea Liljeholm som skapar nya mötesplatser för fantasin. Det levande, naturen, kroppen och existentiella frågor är utgångspunkten i utställningen. I gränslandet mellan grafik och textilkonst är hennes installation en studie i vad det är att vara människa, vår koppling till omvärlden och livet runt omkring oss.
 

Falkgatan 2, Borlänge
Öppet kl 14–16 på vernissager och finissager. Övriga tider på begäran. Visningar bokas på hemsidan, via Messenger eller på telefon 076-9498454.

galleri@svartagran.com
facebook.com/gallerisvartagran
instagram.com/gallerisvartagran
svartagran.com