Galleri SE Konst (GSK), Falun 
Monica Nilsson, 12 maj–2 juni
Marc Handelman, 5 juli–17 augusti
Sammankomsten, 23–25 augusti

Monica Nilsson och Marc Handelman.

Galleri Se Konst (GSK) är ett litet konstnärsdrivet galleri i Falun som sedan 2009 fyllt sina 40 m2 med spännande samtidskonst.

Sommarsäsongen inleds med en utställning av Monica Nilsson. Textila fragment, kläder och personlig rekvisita lyfts in i utställningsrummet. Hopvikt, travat och noggrant formerat. I samspel med lätta fotobaserade collage som vittnar om tid och förgänglighet letar hon sig fram mot tygets väsen där historier och livsöden finns härbärgerade.

Därefter visar vi bildkonstnären Marc Handelmans arbete som ofta har politiska undertoner där han kritiskt undersöker vithetsperspektiv, klass och makt. Här tar han fönstren i anspråk och utställningen ses från utsidan av galleriet. Utställningen är en del av Unfold a Place och genomförs i samarbete med GAIR (Gagnef Artist-In-Residence).

I augusti firar galleriet sitt 10-årsjubileum med Sammankomsten. Konstnärer som genom åren har ställt ut visar skulpturer, installationer och performances i stadens offentliga rum. I samband med öppningen släpper galleriet även sin jubileumskatalog. Mer om evenemanget på hemsida och i sociala medier.

Slaggatan 20, Falun
Öppet tors-fre 13-17, lör 12-15
www.gallerise.se